Meenie;

Live the life you think you deserve.


Theme ©



Little do you know
Monday, 29 February 2016 | 0 comments
I want to runaway
I want to go somewhere new
A place where no one knows me
And I dont know know anyone.

Somewhere I can find peace and serenity
Where I can walk down the streets and no one knows my secrets
No one knows the mistakes I've made
or the people I've hurt.

When they start to find out what kind of person I am
The things I've done
The life I have lived
I'll disappear
It'll be like I was never there



Bawal Floral
Tuesday, 22 December 2015 | 0 comments


Assalamualaikum and hi. Hari ni aku nak cerita pasal BAWAL FLORAL ni. Tudung ni aku jual untuk diri sendiri pehtu nak ringankan beban kewangan mak bapak aku hahaha so aku harap korang dapat lah menolong aku untuk mencari rezeki. The first thing, korang jangan ingat tudung peshen ni jenis kain yang jarang. Jenis kain tudung ni jenis heavy chiffon yang mcm shawl hanis zalikha tu haa. Gegirl yang pakai tudung ni confem nampak feminin lebih lebih lagi yang kasar mcm laki tu haa, kau pakai tudung ni confemm esok orang datang minang. Ok mcm propa lebih je aku ni kan hahaha. The second thing pulak, tudung ni mestilah bidang 45. Macam bawal biasa tu, untuk bidang yang lebih daripada 45 tu belum ada lagi. Coming soon lahh. Actually, tudung ni pun boleh pakai labuh kalau nak labuhkan just adjust yang belah dalam tu je. Emm the third thing, tudung ni senang bentuk! haaa, so kalau nak bentuk boolat boleh, tajam macam muncung ikang jerung pun boleh, petak pun boleh dan pelbagai lagi yang aku tak tahu. Okaylah, tak reti nak type panjang panjang sebab bm penulisan aku bukannya A+ hahaha bm aku antara A atau A- jee. So, kalau ayat tunggang terbalik tu buat buat faham lah. Okayy coming soon aku nak promote bawal mono pulak. Nak tau bawal mono tu apa? Alah yang hipster hipster tu! Okaylahh kalau ada nak tanya boleh tanya kat tempat cechat. In Shaa Allah aku akan jawab soalan engko tu sebab cechat aku bukannya selalu berjalan sampai nak misssed mesej engko. Ok dedaaa

How to order:
1. Screenshot picture
2. Whatsapp/Telegram (0135357304)
3. Lepastu settle kat WS/TG jelahh.
Bawal Floral: Rm28 exc pos.

tutorial ; kiutty mp3
Tuesday, 10 November 2015 | 0 comments

Hi, this is my first tutorial. Aku just nak tunjuk cara how to make the supah dupah kiut mp3 yg ada dalam gambar yg kat atas tu. Kalau teghingin nak ada mp3 tu dlm blog kome, em em follow ma step yehh.







Lepas dah pilih lagu, tekan button next (di ada kat bawah)


  • Lepas tekan next, korang pi settings mp3. Kat situ, hang pilih lah bentuk apa pun. asalkan sesuai dgn blog korang. Yang aku guna tu template piano black key.
  • Lepas tu tekan button finish, dia ada kat bawah. Scroll tau



  • Pastu korang copy, paste (you know wht i mean?) and doneeee. kbye






fight.
Monday, 9 November 2015 | 0 comments
you know tht feeling? bila aku tunggu,
tunggu untuk sampai rumah, masuk bilik
tutup pintu, terjun ats katil
and just let everything out that i kept inside all day.
tht feeling of both relief and desperation
nothing is wrong
but nothing is right either 
and i'm tired.
tired of everything, tired of anything
dan aku cuma nak seseorang utk
berada di sebelah aku and told me everything gonna be okay
tapi takdak siapa yg ada di sebelah aku, disisi aku.
and I know I have to be strong
for myself because no one can fix me
tapi aku penat tunggu,
tired of having to be the one to fix myself and others
tired of being strong
and for once, I just wanted it to be easy
to be simple. to be helped. to be saved.
tapi aku tahu ia tak akan terjadi,
but I still hoping
and I still wishing
and I'm still staying strong and fighting
with tears in my eyes
I'm fighting.



a girl
Friday, 23 October 2015 | 0 comments


There's a red glass bead
hanging from the side of your ear
and I pinched the metal cuff
so it wouldn't fall off

There's a little sketched wolf
hanging from the shelf by her bed
and you taped it on tight
so it wouldn't fall off

There's a scared little girl
hanging by her last thread
and nobody's making sure
she doesn't fall of

Arh | rowenawriting

NEWER
PAST



follow profile affiliates refresh